wat is energetisch werken?

Bij energetisch werken wordt gebruik gemaakt van het energiesysteem in en om de mens. Het is het bewust door laten stromen van onze energieën. Deze energieën hebben een helend effect op verschillende lagen. Ze openen en vergroten je bewustzijn en activeren het zelf-helend vermogen. Hoe zit dat precies?

Ons lichaam bestaat uit organen. Organen bestaan uit weefsels, die weer uit cellen, uit moleculen, uit atomen, uit subatomaire deeltjes en uiteindelijk uit… energie. Eigenlijk bestáán die niet uit energie maar die ZIJN energie. En energie laat zich zien als licht. Licht is bewustzijn, licht is informatie, licht is leven. 

onverwerkte emoties zetten zich vast

Vanuit een holistische (allesomvattende) visie bestaat de mens daarnaast ook uit een fysiek-, emotioneel- mentaal- en een spiritueel deel. Wanneer een deel uit balans is, heeft dit effect op andere delen.
Onverwerkte gebeurtenissen en onverwerkte emoties zetten zich vast in je energiesysteem als een energetische blokkade. Net als een dam in een rivier. Het vastzetten heeft een functie: je kunt namelijk niet leven met de hoeveelheid pijn die onverwerkte gebeurtenissen en emoties met zich meebrengen. Het onttrekt letterlijk je licht en daarmee je bewustzijn uit dit gebied.

 De plaats waar deze blokkade zich vastzet is afhankelijk van de soort blokkade. Dit is een onbewust proces en je 'vergeet' dat je deze blokkades hebt. Het gevolg is dat je je steeds minder blij en gelukkig gaat voelen en dat deze blokkades je uiteindelijk belemmeren in je huidige leven. Zonder dat je precies kunt zeggen wat hiervan de oorzaak is. Deze belemmering kan zich op veel verschillende manieren uiten in klachten. Uiteindelijk heeft het zijn doorwerking op je algehele gezondheid en welbevinden.

verbeter je kwaliteit van leven door bewustwording

energy flows where attention goes...

Als je je bewust wordt van je blokkerende overtuigingen en patronen, ontstaat er ruimte in je systeem. Je innerlijk kompas wordt versterkt. Het licht keert terug in je energetische systeem. Je komt weer in verbinding met wie je werkelijk bent. En je handelend vermogen om te kiezen wordt versterkt. In de richting die jij wilt, in je werk en in je loopbaan! 

De bewustzijnsmethode die ik toepas kan je helpen om je kompas (terug) te vinden.

Ook met de methode van SilentHands kan ik je helpen om jouw unieke handbeweging te vinden, waarmee je je ontdoet van blokkades. Ook via die weg kun je je kompas (terug)vinden.